Filmamateur in Den Haag

Jan van Wandelen

Als amateur maak ik films voor eigen plezier en soms maak ik een film voor derden. Ik doe dat alleen voor mensen en organisaties die een professionele filmmaker niet kunnen betalen en ik vraag daarvoor geen geld. Tips voor waar je aan moet denken als je een film wilt laten maken vindt u hier.

Kennis over film heb ik vooral opgedaan bij een cursus filmmaken bij Quisted Academie in Schiedam en bij de online gevolgde Filmmaking Course van de Lights Film School in New York. Verder volg ik workshops en ik lees boeken over allerlei onderwerpen die met film hebben te maken, zoals licht en geluid.

Soorten films

Ik heb een korte fictiefilm gemaakt en aan meerdere amateurfilms en professionele films (in een bijrol) meegewerkt. Ik heb promotiefilms gemaakt en korte documentaires. De meeste films die ik maak zijn oefenfilms, maar een paar zijn ook werkelijk gebruikt.

U wilt een film

U kunt natuurlijk het beste een film laten maken door een professionele filmmaker die films maakt in een stijl die u aanspreekt, met een professioneel gemaakt verhaal, goed camerawerk, professioneel opgenomen geluid en een goede montage en kleurnabewerking. Maar als u een goed doel nastreeft, met een vrijwilligersorganisatie werkt en het geld voor een film niet kunt missen, kunt u op zoek gaan naar een filmamateur. U kunt contact opnemen met mij, want misschien kan ik iets voor u doen, of ken ik anderen die een film voor u kunnen maken.

Gezocht

Films maak je met andere mensen samen en soms heb je veel mensen nodig. Als amateur ben ik altijd op zoek naar mensen, die het leuk vinden om mee te doen aan het maken van een korte fictiefilm. Ik zoek mensen die een leuk idee hebben voor een film en dat kunnen uitwerken tot een scenario, mensen die zich willen bezig houden met het licht op de set, met het geluid, de make-up, met camerawerk, de aankleding van de set, de muziek, de montage en de kleurnabewerking en ik zoek acteurs. Er zijn nog veel meer mensen nodig en wie belangstelling heeft om mee te doen bij de volgende film kan zich opgeven bij mij.