Shoestring Film

06 7777

Shoestring Film Den Haag

Amateur filmmakers uit Den Haag

Shoestring Film is de naam waaronder ik als amateurfilmer (zie hieronder) films maak. Ik maak films voor eigen plezier en voor het plezier van derden. Ik ben een gepassioneerd filmamateur en maak geen professionale en commerciële films. Ik maak geen films tegen betaling, maar films voor mensen en organisaties die een professioneel gemaakte film niet kunnen betalen.

Mijn scholing op filmgebied bestaat uit twee cursussen filmmaken. De eerste cursus volgde ik in 2015 bij Quisted Academie in Schiedam. De cursus bestond uit de module scenario schrijven en de module productie. In de laatste module maakte ik een korte speelfilm van tien minuten. Op dit moment volg ik de cursus 'filmm making' aan de Lights Film School in New York. Deze cursus moet ik nog afronden met een tweede korte film,. Op dit moment werk ik aan het scenario van deze engelstalige film, die dit jaar gereed moet komen. Mijn kennis en ervaring bestaat verder uit informatie uit verschillende cursussen, workshops en een masterclass voor filmamateurs.

Ik maak geen films tegen betaling, want als amateur zal ik nooit een film met professionele kwaliteit kunnen maken. Een goed scenario, een goede setaankleding, een goede belichting en goed camerawerk krijg je alleen met professioneel opgeleide mensen en met professionele apparatuur.

Ik maak mijn films altijd met andere filmamateurs waar ik mee samenwerk.

Jan van Wandelen

Ik ben

Soorten films

Films die ik kan maken zijn …….

Het Maken van een film

In het maken van een film zit het nodige werk. Een film moet een verhaal hebben en een doel of boodschap. In een film wil je iets vertellen. In een fictiefilm vertel je het verhaal van de hoofdpersoon die een verandering meemaakt, al mag je natuurlijk een heel ander verhaal vertellen. In een documentaire geef je het verhaal van het onderwerp dat je filmt en wat je daar als filmmaker van vindt. Het bedenken van het verhaal en het onderzoek dat je daar voor doet, vormt dus een groot deel van het filmmaakwerk. De productie, het daadwerkelijk maken van de film, is eigenlijk het andere grote deel van het werk. Daarin bereid je de opnames voor, maak je de opnames en aansluitend doe je de montage en zorg je dat beeld en geluid in orde zijn. Hoe dat bij mijn eerste film ging heb ik hier beschreven. Hoe dat bij een professionele film gaat heb ik hier beschreven

Korte speelfilms

2015: Valse start

Vals Start was het eindresultaat van de cursus Filmmaken van Quisted Academie in Schiedam. De cursus bestond uit een module scenario schrijven en een module productie. Op 30 november beleefde de film zijn première in Wennekers Cinema in Schiedam, tegelijk met de films van de andere cursisten.

 

Filmprojecten

In 2016 wordt de eindfilm van de Lights Film School gemaakt, een Engelstalige film over expats in Den Haag.