Tips voor het laten maken van een film

Een goede film is boeiend en daarom liever te kort dan te lang, heeft het liefst een duidelijk verhaal of boodschap, is goed gefilmd en gemonteerd en heeft goed verstaanbaar geluid en goed gekozen muziek.

Het belangrijkste onderdeel van een film is het verhaal. Je wilt dat de kijker geboeid blijft kijken. Daarom heeft een goede film een duidelijk verhaal, met een inleiding, een middenstuk en een einde. Een promotiefilm voor uw organisatie moet een korte film worden met een duidelijke boodschap. Een film waarin u donateurs zoekt wordt meestal niet beter als u 15 minuten vertelt over de geschiedenis van uw organisatie. Een goede film heeft één verhaal of boodschap en die moet al zijn overgebracht voordat de kijker zich gaat afvragen hoe lang de film nog gaat duren.

Het is belangrijk om te weten: wat is het belangrijkste dat u met de film wilt vertellen? Wat is minder belangrijk en kun je beter niet opnemen in deze film? Een film is bijna altijd beter als hij korter wordt. Als je denkt aan een film van tien minuten, is een film van vijf minuten waarschijnlijk beter. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, maar is iets om over na te denken voordat u naar een filmmaker stapt.