Tips voor het laten maken van een film

Een goede film moet boeien, dus je maakt een film liever te kort dan te lang. Een kijker moet geen tijd krijgen zich te vervelen. Hij moet de film ook geboeid blijven volgen, dus je hebt het liefst een duidelijk verhaal of boodschap. En natuurlijk moet de film goed gefilmd en gemonteerd zijn. Wat ook belangrijk is, erg belangrijk, is goed geluid en passende muziek.

Het belangrijkste onderdeel van een film is het verhaal. Als u wilt dat de kijker geboeid blijft kijken, moet het verhaal duidelijk zijn en niet te lang. Het verhaal heeft een duidelijke inleiding, een middenstuk en een einde. Een promotiefilm voor uw organisatie moet kort zijn met een duidelijke boodschap. Als u met de film donateurs wilt werven, helpt het niet als u in de film eerst 15 minuten vertelt over de geschiedenis van uw organisatie. De geschiedenis kan interessant zijn, maar als dit onderdeel niet pakkend genoeg is, haakt de kijker af. Een goede film is voorbij voordat de kijker zich afvraagt of het nog lang gaat duren.

Het is dus belangrijk om te weten: wat is het allerbelangrijkste dat u met de film wilt vertellen? Wat is minder belangrijk. Dat kun je beter niet opnemen in deze film? Een film is bijna altijd beter als hij korter wordt. Als je denkt aan een film van tien minuten, is vijf minuten waarschijnlijk beter.

Hoe maak ik een film

Afhankelijk van de lengte van de film maak ik een scenario, een shotlist, een draaiboek en wat er nog meer nodig is om goede opnames te maken. Maar als het om een eenvoudige film gaat die vrij kort is, hou ik het eenvoudiger. Maar het is wel goed om van tevoren te weten wat voor film u voor ogen heeft en wat uw bedoeling is.