Filmamateur in Den Haag

Jan van Wandelen

Als filmamateur maak ik films voor eigen plezier en ik maak films voor derden.

Kennis over film heb ik opgedaan bij een cursus filmmaken bij Quisted Academie in Schiedam en bij de online Filmmaking Course van de Lights Film School in New York.

Soorten films

Ik heb een korte fictiefilm gemaakt en ik heb meegewerkt aan enkele korte amateurfilms van anderen en geholpen (en dan vooral geleerd) bij de opnames van enkele professionele films. Ik heb enkele promotiefilms gemaakt, reportages van evenementen, enkele mini-documentaires en een videoclip. Verder maak ik allerlei oefenfilms bij de filmclub waar ik lid van ben.

U wilt een film

Als u het kunt betalen kunt u natuurlijk het beste een film laten maken door een professionele filmmaker. Van een professional mag u film met een goed verhaal of goede boodschap verwachten en goed camerawerk, professioneel opgenomen geluid en een goede montage. Maar een professioneel opgenomen film is niet goedkoop en als u niet zoveel kunt betalen, gaat u op zoek naar een filmamateur. U kunt contact opnemen met een lokale filmclub en vragen of een van de leden een film voor u kan maken.

Als het niet al te ver van Den Haag is, kunt u ook mij vragen om een film te maken. Ik film voor mijn plezier, dus ik vraag geen geld. U kunt mij mailen op dit mailadres.

Het is altijd handig om zelf te bedenken wat u wilt. Tips voor waar je aan moet denken als je een film wilt laten maken vindt u hier.

Gezocht

Films maak je met andere mensen samen en soms heb je veel mensen nodig. Als amateur ben ik altijd op zoek naar mensen, die het leuk vinden om mee te doen aan het maken van een korte fictiefilm. Ik zoek mensen die een leuk idee hebben voor een film en dat kunnen uitwerken tot een scenario, mensen die zich willen bezig houden met het licht op de set, met het geluid, de make-up, met camerawerk, de aankleding van de set, de muziek, de montage en de kleurnabewerking en ik zoek acteurs. Er zijn nog veel meer mensen nodig en wie belangstelling heeft om mee te doen bij de volgende film kan zich opgeven bij mij.