Filmamateur in Den Haag

Jan van Wandelen

Als filmamateur maak ik films voor eigen plezier en ik maak films voor derden. Ik film voor mensen en organisaties die een professionele filmmaker niet kunnen betalen.

Kennis over film heb ik opgedaan bij een cursus filmmaken bij Quisted Academie in Schiedam en bij de online gevolgde Filmmaking Course van de Lights Film School in New York.

Soorten films

Ik heb een korte fictiefilm gemaakt en ik heb aan meerdere amateurfilms en professionele films (in een bijrol) meegewerkt. Ik heb promotiefilms gemaakt en korte documentaires.

U wilt een film

U kunt natuurlijk het beste een film laten maken door een professionele filmmaker die films maakt in een stijl die u aanspreekt. Van een professioneel mag u een goed verhaal, goed camerawerk, professioneel opgenomen geluid en een goede montage met kleurnabewerking en goed geluid verwachten. Maar als u weinig geld heeft kunt u op zoek gaan naar een filmamateur. U kunt contact opnemen met een lokale filmclub en vragen wat voor soort films zij voor u kunnen maken. U kunt contact opnemen met mij.

Tips voor waar je aan moet denken als je een film wilt laten maken vindt u hier.

Gezocht

Films maak je met andere mensen samen en soms heb je veel mensen nodig. Als amateur ben ik altijd op zoek naar mensen, die het leuk vinden om mee te doen aan het maken van een korte fictiefilm. Ik zoek mensen die een leuk idee hebben voor een film en dat kunnen uitwerken tot een scenario, mensen die zich willen bezig houden met het licht op de set, met het geluid, de make-up, met camerawerk, de aankleding van de set, de muziek, de montage en de kleurnabewerking en ik zoek acteurs. Er zijn nog veel meer mensen nodig en wie belangstelling heeft om mee te doen bij de volgende film kan zich opgeven bij mij.