Shoestring Film Den Haag

Amateur filmmaker uit Den Haag

Shoestring Film is de naam waaronder ik als amateurfilmer films maak. Ik maak films voor mijn plezier en naar eigen idee, maar ik maak ook films voor mensen en organisaties die zich geen professionele filmmaker kunnen veroorloven.

Het maken van een film is een project waar heel wat tijd en werk in kan gaan zitten. Zie hierover de pagina 'Hoe maak je een film'.

Filmmaker Jan van Wandelen

Ik werk in de geschiedenis en het maken van films is sinds een paar jaar een hobby. Ik filmde als kind al zoveel mogelijk met de camera van mijn vader. Sinds een paar jaar is filmen een meer serieuze hobby geworden. Ik volgde enkele cursussen over film maken en volg weer nieuwe cursussen en workshops op dat gebied.

In 2015 volgde ik de cursus filmmaken bij Quisted Academie in Schiedam. De cursus ging grotendeels over het schrijven van een scenario en het resultaat was mijn eerste korte film, Valse start. Een tweede grote cursus was de Filmmaking Course van de Lights Film School in New York. Deze cursus moet ik nog afronden met een tweede korte film. Naast deze langere cursussen volgde ik nog vele kortere cursussen of workshops voor amateurs.

Films

In het kader van cursussen maak ik allerlei probeer-films, maar ik maak ook af en toe korte films voor derden. Ik maakte tot nu toe enkele korte reportages en promotiefilms.

Filmprojecten

In 2017 hoop ik mijn examenopdracht van de Lights Film School af te ronden. Dat wordt volgens plan een Engelstalige korte film over twee expats in Den Haag.